Gadgets

VAKMANSCHAP EN TECHNISCH VERNUFT


Het klinkt wellicht tegenstrijdig, maar je leest het goed: bij sommige producten gaan ambacht en hightech hand in hand. Magazine ZEST selecteerde een aantal gadgets die de perfecte combinatie vormen tussen traditioneel vakmanschap en moderne technologie.

Thuisbrouwerij voor op het aanrecht

Bierliefhebbers opgelet: met de MiniBrew kun je eenvoudig je eigen bier brouwen, laten vergisten én tappen. Deze uitvinding van een Utrechtse startup zet de bierwereld op zijn kop: het brouwproces is teruggebracht van acht naar drieënhalf uur. Kies het type biertje, bijvoorbeeld witbier of bokbier, en de bijbehorende app toont welke ingrediënten je moet gebruiken. Na het toevoegen van mout, hop en water is het minimaal een week wachten tot het bier klaar is. Ondertussen kun je het brouwproces op afstand volgen via je smartphone. Het resultaat: vijf liter ambachtelijk gebrouwen bier.

MiniBrew,
vanaf € 999,-

OPWARMEN EN OPLADEN

De moderne avonturier hoeft dankzij GPS nooit meer te verdwalen. De vraag is alleen: hoe laad je je telefoon op in de wildernis? De prijswinnende BioLite CampStove is een compacte houtbrander waarmee je ook je smartphone, tablet of camera kunt opladen dankzij de ingebouwde USB-poort. Via een thermo-elektrische generator wordt de hitte van het vuur omgezet in energie. Een ingebouwde ventilator zorgt ervoor dat je vuurtje optimaal brandt. Wij lopen alvast warm voor dit rookvrije houtvuur en mobiele laadstation ineen! Bij de houtbrander zijn ook een bijpassende waterketel en grill verkrijgbaar

BioLite CampStove 2, € 149,95

Deel dit artikel