Recept

BAKKEN MET ANNA

Frisse citroenzest-cake

Winnares Anna Yilmaz van de televisiehit Heel Holland Bakt 2019 deelt exclusief met ZEST Magazine een bijzonder lekker eigen ‘baksel’: een zomerse maanzaadcake met

citroenzest. Binnenkort verschijnt Anna’s eigen bakboek: Veel lekkers van Anna. Speciaal voor ZEST geeft zij een eenvoudig en super lekker voorproefje.

ZEST

Zest is de naam van het raspsel van de schil van citrusvruchten, al dan niet gemengd met suiker. In figuurlijke betekenis staat zest voor: enthousiasme, levenslust, fris, scherp

en prikkelend.

Deel dit recept

Citroencake met maanzaad, frisse crème met rood fruit en citroenzest

Ingrediënten citroencake

  • 180 gr boter (kamertemperatuur)
  • 180 gr suiker
  • 3 eieren
  • 180 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • Mespuntje zout
  • Sap en rasp van 2 citroenen
  • 20 gr maanzaad

Materiaal

  • Handmixer/staande keukenmachine
  • Springvorm 20 cm
  • Taartrooster

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Mix de boter en suiker in een kom tot een luchtige massa
  3. Voeg de eieren één voor één toe
  4. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit samen met het mespuntje zout toe aan het beslag
  5. Was de citroenen, rasp ze met een fijne rasp en pers ze daarna uit
  6. Giet het citroensap met de rasp bij het beslag; als alles goed is opgenomen, voeg dan het maanzaad toe en spatel alles goed door elkaar
  7. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en giet het cakebeslag erin
  8. Bak de cake in 30 minuten gaar
  9. Haal de cake hierna uit de oven. Verwijder de springvorm en laat de cake afkoelen op het taartrooster

Ingrediënten frisse crème

  • 150 gr mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 20 gr poedersuiker
  • 1 citroen

Materiaal

  • Handmixer/staande keukenmachine
  • Citruspers
  • Zesteur

Bereiding

  1. Klop de slagroom samen met de poedersuiker op tot yoghurtdikte
  2. Voeg hier de mascarpone aan toe en meng alles goed tot een crème
  3. Was de citroen en gebruik een zesteur om dunne reepjes te maken
  4. Pers hierna de citroen uit en voeg naar smaak wat sap toe aan de crème

Garnering

  • 100 gr aardbeien
  • 100 gr frambozen
  • 100 gr blauwe bessen

Afronding

Smeer de frisse crème op de cake en

garneer met rood fruit en citroenzest.