Gadgets

VAKMANSCHAP EN TECHNISCH VERNUFT


Het klinkt wellicht tegenstrijdig, maar je leest het goed: bij sommige producten gaan ambacht en hightech hand in hand. Magazine ZEST selecteerde een aantal gadgets die de perfecte combinatie vormen tussen traditioneel vakmanschap en moderne technologie.

Fitnesstracker vermomd als ring

Activitytrackers worden steeds compacter. De overtreffende trap is deze slimme fitnessring van Motiv. De waterdichte ring heeft een ingebouwde stappenteller en hartslagmeter. Ook houdt hij je slaapritme en verbrande calorieën bij via de bijbehorende app.


Het ontwerp heeft geen display, een ingebouwd lampje geeft aan of er notificaties op je smartphone binnenkomen. Deze stijlvolle gadget heeft een accuduur van drie tot vijf dagen. Het ‘sieraad’ is verkrijgbaar in twee kleuren, grijs en roségoud, en zeven verschillende maten.

Motiv Ring, vanaf € 169,-

WONDERBAARLIJK LETTERBORD

Vestaboard oogt als een miniversie van de karakteristieke aankondigingsborden waarop je vroeger in treinstations de vertrektijden kon aflezen. Alleen is dit een digitaal mechanisch scherm dat met een klakkend geluid letters en woorden op het scherm tevoorschijn tovert.


Het Vestaboard is gelinkt met je telefoon via een app en werkt ook met Alexa en Google Home. Hiermee kun je via een spraakcommando aangeven welke tekst je op het scherm wil zien. Check bijvoorbeeld iedere avond je afspraken voor de volgende dag of begin de dag met een inspirerende quote.

Vestaboard, € 1.500,-