Adviseren
IS VAKMANSCHAP

Maatwerk. Unica. Handgemaakt. Met liefde. Dat is waar ik aan denk bij ‘vakmanschap’, het thema van deze nieuwe editie van ZEST Magazine. Een timmerman die zijn hand voor de laatste keer over een tafel laat glijden, voordat hij de werkplaats verlaat. Het gevoel van weemoed als het meesterwerk, waar hij zo veel van zichzelf in stopte, de deur uitgaat. Gecombineerd met een gevoel van blijheid en trots als het bij mensen terecht komt die het is gegund en het koesteren.

Toen ik financieel adviseur was, voelde ik mij eveneens een ‘vakman’. Je leeft mee met de spanning en onzekerheid die klanten ervaren als zij een woning kopen of schade hebben, krijgt er een kick van om hen te mogen helpen en gerust te stellen én het verlossende antwoord te geven dat alles geregeld is. En je voelt je trots als zij vervolgens blij de deur uitlopen! Tegelijkertijd betekent dat afscheid nemen en loslaten. Deze mensen kunnen verder – op naar de volgende belangrijke gebeurtenis in hun leven, waar ik hen hopelijk op zakelijk vlak weer bij zal mogen helpen.

In deze uitgave van ZEST Magazine delen gepassioneerde schade-experts en adviseurs hun vakkennis en ervaringen in de financiële dienst verlening. Lokale adviseurs ervaren ‘op locatie’ de beleving van het vakmanschap rond een goede kop koffie. De ‘koffiescene’ is doordrongen van vakmanschap, met hippe barista’s in de hoofdrol. Koffie is meer dan ooit een beleving. Daar kunnen wij in de financiële dienstverlening van leren: door te zorgen voor een positieve klantbeleving.

Hoe gepassioneerd adviseurs en verzekerden zijn, merk ik ook tijdens mijn activiteiten voor de Coöperatie Nh1816 en de Stichting Goede Doelen Nh1816.

Zij worden geraakt door de vakmensen die zich, dag in dag uit, inzetten voor een goed doel: het leven van de medemens verbeteren of verlichten. In dit magazine lees je over verschillende mooie projec- ten, waar wij bij betrokken zijn, zoals de Stichting Urker Botter en de Citytrail by Night, beter bekend als de Nightrun in Goes.

Ook de medewerkers van Nh1816 zijn stuk voor stuk bevlogen experts, die geen ‘dossiers behandelen’, maar intrinsiek gemotiveerd zijn om mensen te helpen. Bekijk je adviseur eens met andere ogen: als een gepassioneerde vakman!


Veel leesplezier.

Dorine van Basten

Bestuurslid Coöperatie Nh1816