QO Amsterdam

LUXUEUS ÉN DUURZAAM OVERNACHTEN IN AMSTERDAM

Genieten in een zeer luxueuze hotelkamer, die tegelijkertijd bijdraagt aan een betere wereld. Klinkt tegenstrijdig? Dat het kan, bewijst het vorig jaar geopende hotel QO Amsterdam, dat zijn gasten sustainable luxury biedt.

QO Amsterdam is een van de meest duurzame en innovatieve hotels in Europa. Het wordt niet voor niets de ‘Tesla’ onder de hotels genoemd. Met de natuur als inspiratie-bron en vindingrijkheid als leidraad zorgt deze nieuwe hotspot in het Amstelkwartier ervoor dat gasten zich direct thuis voelen. Voor het ontwerp van het opvallende gebouw heeft het hotel samengewerkt met pioniers in het vakgebied.

Schatten van de sloop kregen een nieuw leven: een derde van het gebruikte beton voor de bouw is afkomstig van het iconische oude Shell-gebouw in Amsterdam. Eén van de meest zichtbare circulaire elementen is de bewegende gevel. Deze ‘intelligente façade’ bestaat uit 1638 bewegende panelen aan de buitenzijde van de ramen, die de hotelkamers op temperatuur houden. Onder invloed van het weer, tijdstip, jaargetijde én de wensen

van de gast verandert de dynamische gevel continu. Bijzonder is ook dat het hotel voor honderd procent draait op Nederlandse windenergie.

“Sfeervolle kamers boordevol technische snufjes”

Cocktailbar Juniper & Kin met een panoramisch uitzicht

Restaurant Persijn

Tapijt van visnetten

Daarnaast maakt het hotel zo veel mogelijk gebruik van natuurlijk daglicht: dankzij de grote raampartijen van vloer tot plafond is er overdag minimale elektrische verlichting nodig. Zeventig meter onder de grond bevindt zich het energieopslagsysteem. Verwarmd water uit het hotel dat in de zomer ongebruikt blijft, wordt hier opgeslagen totdat het weer nodig is, bijvoorbeeld in de winter. Omgekeerd gebeurt dat met het overschot aan koud water. Ook het interieur is waar mogelijk circulair. Zo is het tapijt in de hotelgangen gemaakt van gerecycled garen, afkomstig van oude visnetten.

Energieke geuren

De luxe kamers van het hotel zitten boordevol hightech snufjes. Zo is elke kamer voorzien van een iPad, waarmee de gast het licht, de verwarming en de zonwering naar eigen voorkeur afstelt. Roomservice bestellen? Een fitnesstraining reserveren op de holistische well being-etage? Ook dat kan eenvoudig via de iPad. De perfecte sfeer in de hotelkamer roep je op met verschillende licht-scenario’s. Er is zelfs een kleine kas met kruiden aanwezig om energieke of juist rustgevende geuren te creëren. En wanneer je ’s nachts uit bed stapt, laat een bewegingssensor onder het bed het licht van de spiegel naast het toilet zacht oplichten.

Review (9.3/10)


Ger en Loes Hoogenhoud - Nh1816-verzekerden

“Op een druilerige dag arriveren we op een plek in Amsterdam die niet direct kan worden omschreven als romantisch. Maar zodra we het QO Amsterdam binnenkomen, zijn we ons al niet meer bewust van deze omgevingsfactoren. Bij het inchecken maken we kennis met het klantvriendelijke hotelpersoneel, dat ons hele verblijf zeer aangenaam zal maken. Onze sfeervolle kamer is voorzien van de nieuwste snufjes: zo kun je met een iPad de televisie, verlichting en gordijnen bedienen. We zitten op de negentiende verdieping, met een geweldig uitzicht over Amsterdam. Veel tijd om hiervan te genieten is er niet, want cocktailbar Juniper & Kin lonkt. Even later genieten we van een mooie cocktail in een geweldige setting, met een panoramisch uitzicht. Daarna wacht ons een diner in Persijn, met voortreffelijke, oer-Hollandse gerechten. De volgende ochtend doen we ons tegoed aan een smakelijk ontbijt, met heerlijke koffie. Een perfecte afsluiting van dit verwenarrangement in het hippe én duurzame hotel.”

Eigen dakkas

Bij Juniper & Kin, de skybar op de 21e verdieping, geniet je van een adembenemend uitzicht over Amsterdam. Nippend aan je favoriete cocktail vang je een glimp op van de kas op het dak. Hier kweekt het hotel onder gekleurde ledverlichting eigen groenten, fruit, kruiden, eetbare bloemen en zelfs vis. Deze hightech kas levert de ingrediënten voor de kleine gerechten van Juniper & Kin en de diners van restaurant Persijn op de begane grond. Zo speelt QO in op de trend van ‘urban farming’ met producten die rechtstreeks van de bron op je bord terechtkomen. Verser en groener krijg je het niet!

“QO speelt in op "urban farming" met producten die rechtstreeks van de bron op je bord terecht komen”

MAAK KANS OP

een overnachting
inclusief ontbijt

Kijk op

zest-magazine.nl/hotelqo

voor de voorwaarden

De bar van restaurant Persijn