MAGIE

Wie houdt er niet van een beetje magie in het leven? Laat je verrassen door deze betoverende gadgets, die de verbeelding prikkelen. Kruip in de huid van Marty McFly uit de film Back to the Future of ga schatzoeken met ’s werelds eerste kindergamehorloge.

Ultracompacte actioncamera

Ondanks zijn kleine formaat – je stopt hem zo in je jaszak – doet de Osmo Pocket niet onder voor andere handheldcamera’s. De superlichte camera is zo ontworpen dat deze met één hand is te bedienen: hij is voorzien van een klein scherm waarop je direct ziet wat je filmt (video’s in 4K-kwaliteit!) en ook de camera-instellingen kunt aanpassen. Het apparaat kan worden gekoppeld aan je iPhone, voor een groter scherm om mee te filmen. Ideaal voor op reis.


DJI OSMO Pocket, € 359

Tafellamp met magisch zweefeffect

Een lamp die zweeft? Jazeker! Dankzij een magnetisch veld zweeft de lichtbron van de Flyte Buckminster – die wel iets weg heeft van een ouderwetse gloeilamp – volledig vrij boven het voetstuk van walnotenhout. Ingenieus én origineel. Deze eyecatcher beschikt over een LED-lamp met een warme lichtsterkte die zeer energiezuinig is, met een levensduur van maar liefst 50.000 branduren. Om je een idee te geven: dat is elf jaar lang, dag in dag uit, twaalf uur genieten van dit designobject – over duurzaam gesproken.


Flyte Buckminster, € 299

Back to the future: zelfstrikkende schoen

De schoenen met zelfstrikkende veters kregen een cultstatus sinds ze te zien waren in de sciencefictionfilm Back to the Future Part II (1989). Goed nieuws voor alle fans: nu, dertig jaar later, heeft Nike deze futuristische sneakers op de markt gebracht. Het resultaat is de Nike Adapt BB. De sportschoen is uitgerust met een motortje en een tandwielmechanisme, waarmee de spanning in de schoen kan worden aangepast. Hoe dat werkt? Simpel: je doet hem aan, drukt op een knopje en de schoen trekt de veters zelf strak, zodat die stevig om je voet zit.


Nike Adapt BB, vanaf € 300

Veilig buitenspelen met wanderwatch

Het is ’s werelds eerste slimme gamehorloge voor kinderen en nog een Nederlandse innovatie ook: de Wanderwatch. Een wearable propvol coole features, zoals een ingebouwde camera, chatfunctie, spellen en geluidseffecten, die de kinderfantasie prikkelen. Het horloge nodigt uit om allerlei interactieve buitenspelletjes te gaan doen, zoals schatzoeken. Ouders kunnen via de GPS-functie van de smartwatch de locatie van hun kinderen volgen en ook met hen communiceren. Daarnaast beschikt het slimme kinderhorloge over een SOS-knop voor noodgevallen. De makers hopen met deze gadget buitenspelen leuker én veiliger te maken.


Wanderwatch, € 150