NEMO SCIENCE MUSEUM

Ontdek de wereld om je heen

De naam zegt het al: in het NEMO Science Museum in Amsterdam draait het allemaal om wetenschap en technologie. NEMO, het grootste wetenschapsmuseum van Nederland, bestaat al bijna een eeuw en trekt jaarlijks rond de 655.000 bezoekers. Op vijf verdiepingen vol tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops ontdekken bezoekers hoe bijzonder alledaagse dingen zijn. Niet alleen door te kijken, maar vooral door ze te ervaren.

Om wetenschap en technologie nog dichter bij het publiek te brengen, hebben NEMO Science Museum en de Stichting Goede Doelen Nh1816 de handen ineengeslagen. Die samenwerking krijgt vanaf november zichtbaar vorm in de nieuwe interactieve tentoonstelling Humania. De afgelopen vier jaar ondergingen alle verdiepingen van NEMO een grondige verbouwing. Humania, een tentoonstelling die de rijkheid van de mens centraal stelt, is het sluitstuk van de verbouwing en wordt mede gerealiseerd met steun van Stichting Goede Doelen Nh1816.

Maatschappelijke waarden

De samenwerking tussen NEMO en Nh1816, die van beide kanten als ‘natuurlijk’ wordt gevoeld, is belangrijk voor het stimuleren van publiek toegankelijke plekken. Wat Humania voor Nh1816 extra relevant maakt, is dat de maatschappij per definitie geïnteresseerd is in allerlei aspecten van de mens en diens persoonlijkheid. Hoewel we allemaal dezelfde biologische basiskenmerken delen, gedragen mensen zich heel verschillend. Humania behandelt een heleboel onderwerpen die iets zeggen over wie je bent: van je naam tot hoe je je verjaardag viert en van je hoeveelheid wilskracht tot de cellen waaruit je bent opgebouwd. “Tijdens onze zoektocht naar partnerorganisaties kwamen we al snel uit bij Stichting Goede Doelen Nh1816”, vertelt Michiel Buchel, directeur van NEMO. “Er was direct een klik. De maatschappelijke waarden van Nh1816 sluiten prima aan bij onze doelgroep. NEMO is een museum voor iedereen. We zijn er voor jong en oud en proberen wetenschap toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek.”

Wie ben ik?

In Humania kom je meer te weten over je eigen soort: de mens. Door mee te doen aan fysieke uitdagingen en je brein te breken...

‘De thematiek van Humania past bij Nh1816 en is de reden voor de samenwerking tot en met 2024’

- Voorzitter Stichting Goede Doelen Nh1816, Hein Aanstoot

...over allerlei dilemma’s ontdek je hoe je lijf en geest werken. Je komt verrassende dingen over jezelf te weten die je niet had willen missen! De biologie, sociologie en psychologie van de mens zijn de thema’s van deze tentoonstelling. Het is een ontdekkingstocht met drie hoofdvragen: wie ben ik, waar kom ik vandaan en wat maakt mij bijzonder?

Wetenschap voor het hele gezin

Als familiemuseum programmeert NEMO in de vakanties extra activiteiten voor het hele gezin. Deze zomer, van 5 juli t/m 1 september 2019, staat het museum met Fantastische Fietsen in het teken van de fiets. Het gratis toegankelijke dakplein van NEMO is de hele zomer tot 21.00 uur open, met elke donderdag livemuziek.

  • Ga als Nh1816 verzekerde met korting naar het NEMO Science Museum. Klik hier.