Barstensvol
ENERGIE

Inspirerende mensen, reizen en maatschappelijk betrokken zijn. Persoonlijk krijg ik daar veel energie van. En laten dat nu net de onderwerpen zijn waar deze editie van ZEST Magazine van uit zijn voegen barst!

Dat energie een veelzijdig thema is, blijkt wel uit de inhoud van dit magazine. Zo vertelt trendwatcher Adjiedj Bakas over energie en duurzaamheid in de nabije en verre toekomst. Een toekomst waar wij allemaal ons eigen steentje aan kunnen bijdragen. Pauline van Dongen doet dat bijvoorbeeld met haar Wearable Solar Shirt. Een fraai design waarmee je ook nog eens je telefoon of ander apparaat in een paar uur kunt opladen. Voor mij ideaal, want ik vergeet mijn opladers maar al te vaak!


Reizen is een mooie manier om je persoonlijke energieniveau op te laden. Laat je verrassen door de reportage over IJsland, bekend vanwege zijn geisers, maar wist je dat die een cruciale rol spelen in de energievoorziening van de eilandstaat? Ook dichter bij huis lichten we mooie bestemmingen uit zoals een citytrip naar Eindhoven, onder begeleiding van een van onze adviseurs en zijn vrouw, en een overnachting in het duurzame QO Hotel in Amsterdam.

Als bestuurslid van de Coöperatie Nh1816 krijg ik ook veel energie van de lokale projecten die wij met onze adviseurs, verzekerden en goede doelen initiëren. Zo waren in april zes lokale advieskantoren betrokken bij de benefietwielerronde ‘Tegen de Stroom In’ voor de Stichting Gijsje Eigenwijsje. In dit magazine een indrukwekkend portret van de initiatiefnemer: oud-profrenner Mathieu Hermans, ook over zijn rol in het comité dat de Vuelta 2020 naar Nederland haalde.

Tot slot ben ik waanzinnig trots op het nieuwe meerjarenproject dat wij met de Stichting Goede Doelen Nh1816 aan ons hebben kunnen verbinden: het NEMO Science Museum. Mede dankzij onze steun breidt NEMO dit najaar uit met de nieuwe tentoonstelling Humania, over mens, wetenschap en technologie. Met deze samenwerking stimuleren wij nieuwe generaties in het ontwikkelen van talenten waarmee zij de uitdagingen van de 21ste eeuw aankunnen.

Laat je inspireren door deze vijfde editie van ZEST Magazine en ga bruisend van energie de zomer door!


Veel leesplezier,

Dorine van Basten

Bestuurslid Coöperatie Nh1816