Met korting naar tentoonstelling Spoorwegmuseum

TOSTI'S TRUFFELS TREINEN

In de trein krijg je trek! Je koffie en croissantje koop je nu in de kiosk op het station of je neemt zelf je eten en drinken mee. In vroeger dagen zorgden perronventers, koffiekelners en restauratiewagens in de trein voor de catering. De tentoonstelling ‘Tosti’s Truffels Treinen’ in het Spoorwegmuseum geeft een overzicht van decennia lang eten & drinken op stations en in de trein. Neem een kijkje in luxe restauratierijtuigen, ervaar het koken in een piepkleine keuken, snuif de etensluchtjes in de trein op, serveer zelf koffie aan de reizigers en sluit je bezoek af met een kroketje uit de muur of een tosti in het restaurant van het museum.

Een bijzonder object is het in originele staat teruggebrachte restauratierijtuig ‘Plan D’ uit 1951: het eerste Nederlandse combi-rijtuig met bagage en restauratie. Herstel van dit iconische rijtuig was een lang gekoesterde wens van het Spoorwegmuseum, die mede dankzij een donatie van de Stichting Goede Doelen Nh1816 is vervuld. Bekijk hieronder een video over 'Plan D'!

LEDENVOORDEEL

Bewonder het speciale rijtuig én de tentoonstelling Tosti’s Truffels Treinen met ledenvoordeel!

Nh1816 biedt samen met haar maatschap pelijke partners zoals het Spoorwegmuseum ledenvoordelen aan. Bewonder het speciale restauratierijtuig Plan D (en andere internationale restauratiewagons) en nooit eerder getoonde collecties oude treinserviezen, perronkarren, menukaarten, foto’s en affiches.

Ga naar onze website en vraag direct jouw unieke kortingscode aan voor het bestellen van tickets met korting!