Sterrenkubus


Slapen onder de sterren

Vanuit je bed naar de sterrenhemel staren, alsof je in de openlucht slaapt... Kan het nog romantischer? In een knusse Sterrenkubus ervaar je het ultieme vrijheidsgevoel, en dat midden in het Twentse boerenland. Een uniek buitenverblijf op sterrenniveau.

In de Sterrenkubus is niets groter dan nodig. Het vierkante houten huisje is klein – circa drie bij drie meter – maar erg knus en uitermate slim ingedeeld. Er is zelfs een minikeuken. Zo ervaar je de charme van je eigen ‘tiny house’ met het comfort van een reguliere hotelkamer. Een bijzondere plek om samen met je geliefde te vertoeven. En in het kader van ecotoerisme: de Sterrenkubus is duurzaam gebouwd, volledig recyclebaar en mobiel. Helemaal van nu dus. Ook de locatie is geweldig: op het erf van een monumentale boerderij in het Twentse boerenland staan acht van deze Sterrenkubussen.

Echt donker

Erfgoed Bossem, zoals deze boerderij heet, ligt op één van de donkerste plekken van Nederland, midden in Nationaal Landschap Noordoost Twente. Dat de Cosmos Sterrenwacht zich op loopafstand bevindt, is dan ook geen toeval. Als je in een Sterrenkubus verblijft, krijg je een kortingskaartje. Een mooie kans om alles te weten te komen over het heelal, de sterren en planeten tijdens een rondleiding door één van de vrijwilligers. Want als je zelf sterren wilt spotten, moet je er natuurlijk wel een beetje verstand van hebben.

Oneindige sterrenhemel

Eenmaal terug in je knusse buitenverblijf is het hopen op een heldere nacht. Wanneer je vanuit de woonkamer de ladder opklimt stap je zo in het riante tweepersoonsbed met daarboven een transparante koepel in het dak. Vanuit deze comfortabele slaapvide heb je rechtstreeks uitzicht op de oneindige sterrenhemel. De kubus beschikt zelfs over een telescoop met handleiding. Met een beetje oefening spot je straks de Grote Beer of Orion. Misschien is er zelfs wel een vallende ster zichtbaar en mag je samen een wens doen.

Royale ontbijtmand

Bij je verblijf in de Sterrenkubus kun je een ontbijtmand voor de deur laten bezorgen. Die is royaal gevuld met heerlijke verse broodjes, croissants, ham, kaas, zelfgemaakte jam, eitjes en verse appelsap. Allemaal biologische streekproducten. Een goed begin van de dag. Energie opgedaan voor een wandeling in de natuur? De Sterrenkubus is een ideale uitvalsbasis om de prachtige omgeving te ontdekken. Of blijf lekker cocoonen en nestel je op de bank met een spannend boek. Weer of geen weer, het is hoe dan ook een onvergetelijke ervaring in dit buitenverblijf op sterrenniveau.

"Vanuit de comfortabele slaapvide heb je rechtstreeks uitzicht op de oneindige sterrenhemel"

REVIEW

Ivo & Alette Eenkhoorn, verzekerden bij Nh1816

Na een dagje shoppen net over de grens in Nordhorn komen we aan bij Erfgoed Bossem. We worden vriendelijk en warm ontvangen en krijgen de sleutel van onze Sterrenkubus. Een tiny house op een boerenerf, van alle gemakken voorzien. Die avond schuiven we aan bij Bossems Tafel voor een verrassingsdiner. Heerlijk en puur eten: biologisch rundvlees uit eigen stal en meer lokale producten. Het is rustig en ook na het eten is het hier goed toeven met een glas wijn bij de open haard. Eenmaal terug in onze kubus blijkt dat we mazzel hebben met het weer. De lucht is helder en de sterren zijn goed te zien door de dakkoepel boven het bed. En wat is het hier heerlijk stil ’s nachts! De volgende morgen staat er een ontbijtmand voor de deur, gevuld met lokale producten. Na een goed en stevig ontbijt checken we uit, zeggen we de koeien gedag en brengen we nog een fijne dag door in het prachtige nabijgelegen Ootmarsum.

BEOORDELING: 9,7